LEZING

Leiderschap, kwaliteit en ethiek: van een vonk naar een vuur

Leiderschap, de kracht van ethiek en gaan voor kwaliteit: geweldig. Maar hoe doe je dat dan? Leiderschap gaat over energie, over motivatie, over de kracht van je why. Dat is het verschil tussen een vonk en een brandend vuur.

Een vonk is snel, maar niet duurzaam. Wanneer de wind opsteekt, is het weg. Gedaan met de motivatie, weg inspiratie. Tegenslag, druk: het waait de vonk uit. Een brandend vuur is begonnen met een vonk, maar het weerstaat de wind. Het verdraagt tegenstand want het heeft voldoende voeding om door te gaan en mensen op te warmen. In deze lezing gaan we interactief en met levensechte voorbeelden aan de slag rond leiderschap, identiteit en motivatie. Het belang van psychologische veiligheid en vertrouwen wordt glashelder.

“Leadership is not about being in charge. Leadership is about taking care of those in your charge” – Simon Sinek

  • Vorm: fysiek of online
  • Duur: 1 uur
  • Aantal deelnemers: onbeperkt
  • Optioneel: Q&A, panel

Meer inspirerende lezingen

Lean management én passie: een sterk duo

Hoe kunnen we efficiëntie en management verzoenen met bezieling en passie? Lean management gaat niet over koud en kil. Het gaat juist over echte meerwaarde.

Euthanasie, wilsverklaringen, …
Wie is aan zet?

Euthanasie, wilsverklaringen, palliatieve sedatie, DNR-codes, … Kan je door het bos de bomen nog zien? Wat mag? Wie moet welke stappen zetten? Wie beslist? Hoe zien we de toekomst?

Geïnspireerd leiderschap en de kracht van zingeving

Hoge bomen vangen veel wind, dat weet iedereen. Aan de kustlijn groeien bomen zelfs schuin door de aanhoudende wind. Toch houden ze stand. Waarom? Omdat ze diepe wortels hebben.