Levenseinde zorg: wie, wat, waar, wanneer en hoe?

Euthanasie, therapiebeperking, wilsverklaringen, kunstmatige voedsel- en vochttoediening, DNR-codes: hoe zit het ook weer? Wat moet je nu doen? Kan je ingaan op de vraag van de familie om de therapie te beperken? Kan je overgaan tot euthanasie? Is de wilsverklaring wettelijk afdwingbaar? In deze vorming behandelen we jouw vragen, casussen en dilemma’s. Je leert de theorie en wetgeving snel en accuraat toepassen in de praktijk.

  • Vorm: fysiek of online
  • Duur: 2 tot 3 uur
  • Aantal deelnemers: 20 (tot max 25 mits meerkost), ook mogelijk voor een LOK vergadering voor artsen
  • Incl. 1 voorbereidend (online) gesprek (1 uur)
“Simon spreekt meteen aan, vanuit een doorleefde ervaring met het werkveld; onze medewerkers voelen dat; iedereen was enthousiast.” - dr. Peter Persyn, medisch en ethisch raadgever Korian BeNeLux
“Simon spreekt meteen aan, vanuit ervaring met het werkveld; onze medewerkers voelen dat; iedereen was enthousiast.” - dr. Peter Persyn, medisch en ethisch raadgever Korian BeNeLux

Meer hands-on vormingen

Efficiënt ethische vragen beantwoorden met de hydra methode

Geef je een scherp aardappelmesje aan Myriam zodat ze haar appel kan schillen, ook al is er een reëel risico dat ze zichzelf opnieuw verminkt? Ga je nog wandelen met Jan ook al is er een acuut valrisico? Wanneer grijp je in als iemand met diabetes haar dieet weigert te volgen?

Van onmacht naar veerkracht

Het lukt niet. Je ervaart regelmatig onmacht. Ook zeer ervaren professionals gooien de handdoek in de ring. Wanneer je de zorg die je wil geven, niet kan geven, dan krijg je morele stress. Wie hiervoor geen goede hantering vindt, haakt af. Elk metaal smelt, als je het warm genoeg maakt.